top of page

Vastavaloon

Oletko ajatellut joskus saada boostia kuviisi kuvaamalla vastavaloon? Kokeile ihmeessä rohkeasti. Kirkas päivänvalo klo 12:00 aikaan voi olla liian voimakas ja vaikea saada se hyvään kulmaan verrattuna kohteeseen (toki riippuu vuoden ajasta). Mutta näin keväällä ilta-aurinko tulee jos sopivalle korkeudelle ja muuttuu sävynä hieman persikkaiseksi ja lopulta punaiseksi ennen lopullista laskeutumistaan, joten sieltä saa ihanaa väriä taustalle ja mielestäni herkkyyttä mikä kuvan kohde sitä tarvitsee.

Kävin kuvaamassa Länsisiperianlaikaa Vikiä Salmissa eilen ja sovimme koiran omistajan kanssa, että tapaamme n. 1,5 tuntia ennen auringon laskeutumista. Se osottautui loistavaksi valinnaksi auringonvalon suhteen. Viki nautti omistajan ja kuvaajan saamasta huomiosta. Kuvaus suoritettiin aivan koiran ehdoilla. Muutamia makupalasessioisa oli mukana ja koiralle juteltiin sille tärkeistä asioita.

Pyrin saaman auringon jompaan kumpaan yläkulmaan saamaan herkkyyttä taustalle tai sitten kokonaan kohteen taakse, jotta aurinko piirtää kauniisti kuvattavan kohteen ääriviivat. Tässä muutamia tuotoksia Vikin kuvauksista.

bottom of page