top of page

Freelensing vs. Tilt-shifting

Törmäsin uuteen tekniikkaan jolla (pitäisi) saa(da) kohde todella tarkaksi ja taustan aivan pehmeäksi ja blurriksi. Freelensing! Kannattaa kokeilla. Itse kokeilin Canonin 50mm 1.4:lla, mutta tarkkoja kuvia sain noin kaksi sadasta, joten jätin kokeilun siihen. Varmasti tekniikan oppisi harjoittelemalla. Tosin tilt-shift linssillä saa samaa efektiä hiukan varmemmin ottein. Tilt-shift linssi oikaisee myös linjoja ja on myös siksi käytetty paljon arkkutehtuuri- ja asuntokuvauksissa.

Hommasin Samyang 24mm 3.5 tilt-shift linssin ja kokeilin sitä morsiuskuvauksissa. Morsiuskuvaukset toteutettiin Helsingissä Kallion kirjartossa, Talvipuutarhalla ja Olympia Stadionin edustalla. Hauskaa ruuvailua tilt-shiftin kanssa. Tosin vaatii mallilta hieman enemmän malttia valokuvaajan osalta, kun tarkennus on todella pienestä kiinni.

Jos tutullasi on tilt-shift linssi kannattaa kokeilla eri kohteisiin. Varmasti antaa uutta puhtia kuvaamiseen jos tuntuu, että polkee paikallaan tai kaipaisi inspiraatiota. Tilt.shift kuvien tutkiminenkin on todella hauskaa jos googlaa tilt-shift sanalla kuvia. Testaa ja analysoi!

Tässä muutama tilt shift kuva ekasta sessiosta!

bottom of page