top of page

Rauha - pieni telkän poikanen vei meidän sydämet ♥


Tämä on tarina pienestä Rauhasta. Rauha on vastasyntynyt pieni telkän poikanen, joka jäi muusta pesueesta jälkeen ja eksyi meidän pihallemme auringon palvojien vierelle.

Rauhan nimi tulee eräästä facebook kommentista Suomen linnut -facebook ryhmästä, kun kyselin oikeita neuvoja poikasen hoitoon liittyen. "Minä sanoisin että rauha". Ymmärsin kommentin, että minun olisi tullut jättää poikanen omaan rauhaansa, mutta käänsin kommentin pienen hyväksi ja otimme kommentista nimen poikaselle. Koin kuitenkin, että minun tuli auttaa pientä, koska muuta perhettä ei enää pesäkolon eikä pihapiirissä näkynyt ja vesistöihhin 200-300m matka, matkan varrella teitä, risukkoja, korppeja, variksia ja lokkeja.

Tästä videon muodossa pienen Rauhan tarina:

Kuvia seikkailusta siitä eteenpäin kun törmäsimme kahteen upeaan ilvekseen. Toinen loikoili isolla kivetyksellä ja tähysteli ja toinen makoili kuninkaana kuusen alla.

Tässä välissä jätettiin ilvekset nauttiman omasta rauhasta ja vietiin Rauha takaisin naapurin lammelle. Siellä Rauha vihdoin hyväksyttiin pesueeseen ja samantein mentiin yöpuulle <3

Palasimme ennen klo 23:00 katsomaan olisivatko ilvekset vielä paikallaan ja siellä he vielä olivat. Lähtivät yösaaliille. Sopivasti näimmekin 5 kaurista lähettyvillä.

Tässä pieni video. Pahoittelut heilumisesta. Käsivaralla kuvattu ilman jalustaa ja hektinen päivä tärisytti käsiä :D

Seuraavana aamuna kävin katsomassa sekä Rauhan tilanteen, että ilvekset. Rauhalla edelleen kaikki hyvin. Ilvekset olivat kadonneet <3

Huh huh mikä seikkailu. Loppu hyvin kaikki hyvin <3

bottom of page