top of page

Se kolmas - kampanja naisten väkivaltaa vastaan

Oli toukokuu 2018, kun upea suomalainen muotisuunnittelija Anne-Mari Pahkala laittoi viestiä, kiinnostaisiko olla mukana hyväntekeväisyysprojektissa mukana. Projekti olisi Se kolmas - kampanja, joka on Naistenlinjan hyväksi. Naistenlinjan tehtävä on tukea väkivaltaa pelkääviä naisia ja tyttöjä, riippumatta väkivallan muodosta. Hetkeäkään epäröimättä, vastasin kyllä!

Projekti alkoi edetä niin, että menin naistenlinjalle tutustumaan heidän toimintaansa ja sain kuulla Naistenlinjan viestintäkoordinaattori Johanna Storckilta aikamoisia faktoja Suomessa tapahtuvasta väkivallasta. Päällimmäisenä ajatuksena jäi se, kuinka yleistä se on ja miten olen kävellyt niin silmät kiinni aiheen tiimoilta...

Kesän yli odottelimme tarinoita ja niitä alkoi tulla ja Anne-Mari välitti projektiin valitsemansa tarinat välitti meille eteenpäin, jotta pääsisimme omassa osa-alueissamme työstämään tarinoita ja tunnetiloja ennen kuvauksia. Pian kolme tarinaa olivat valittu.

Sovimme kuvauspäivät (ma-ti-ke) syyskuulle. Etukäteen mietimme tarinoiden tunnetiloja ja mahdollisia miljöitä missä kukin tarina tulisi kuvata.

Tarina 1. kuvattiin studiollani Kruununhaassa

Tarina 2. kuvattiin studioni alakerrassa olevassa upeassa koristeellisessa huoneessa

Tarina 3. kuvattiin Kaivarin rannassa

Luimme jokaikinen aamu kunkin tarinan ääneen ja pohdimme mitä tarina kertoo. Millaisia tunnetiloja ja ajatuksia se herättää. Nämä aamut oli tunteellisia. Onneksi oli turvallinen tiimi käymässä sitä läpi.

Upea Beauty Dash (Daria Radchenko) oli meillä meikkaaja-hiusstailistina. Hän loitsi tarinoille 1 ja 2 upean meikin ja kampauksen. Seuraavaksi Anne-Mari puki Minnan tarinan ilta-asuun ja aloitimme kuvaukset. Kuvasimme jokainen päivä ensin stillli ja kun se oli purkissa, kuvasimme tarinan fiilikset myös videolle.

Kalustona minulla oli Canon 5 d mark IV.

Kuvissa linssit: Canon 85mm 1.2 L II ja Sigma 50mm 1.4 art

Videon lissi: Canon 24mm 1.4 L II

Tarina 1.

Tarina 2.

Tarina 3.

Ja video on katsottavissa täältä:

Ja naistenlinjan toiminnasta ja Se kolmas tarinat voit lukea täältä:

https://www.naistenlinja.fi/sekolmas/

Yle uutisoi todella upeasti kampanjasta:

bottom of page